Cabrioletkap Smart

Smart cabrio

Is uw Smart toe aan een nieuwe cabrioletkap, achterruit of heeft u andere problemen met het cabriodak? Hamé cabrio's is al meer dan 25 jaar de ervaren Cabrioletkappen specialist met verstand van uw auto!


Historie

Halverwege jaren 90 werd het idee ontwikkeld om een compacte trendy auto te produceren die plaats moest bieden voor twee personen. Mercedes-Benz ging verder met dit idee en bracht in 1998 de eerste Smart op de markt.

In 2002 kwam de Smart FORTWO cabriolet op de markt. De meest compacte cabriolet die ooit is uitgebracht! De Smart werd geleverd met een stoffen cabrioletkap en een plastic achterruit.

In 2007 volgde een facelift op het eerste model Smart. Deze Smart is geleverd met een stoffen cabrioletkap en een glazen verwarmde achterruit.

De cabrioletkap

Mercedes heeft voor het cabrioframe een ingenieus systeem ontwikkeld voor de Smart. In de afbeelding is te zien dat de cabrioletkap eerst naar achteren schuift en het cabriodak daarna compleet openklapt. De kap opent zich door in een rails naar achteren te schuiven waarna het frame zich opvouwt.

Dit speciale systeem is helaas wel storingsgevoelig en kan problemen opleveren.

Een veelvoorkomend probleem bij de Smart is het probleem met het openen van de cabriokap. Eerder is uitgelegd hoe dit werkt en binnen dit proces van openen onstaan ook de problemen.

Zo kan de cabrioletkap bij de eerste stap schuin opengaan waardoor het systeem vast kan lopen. Met het sluiten van de cabriokap levert dit ook problemen op. Een ander probleem is dat de cabriokap überhaupt niet opent.

Bijna alles direct uit voorraad leverbaar!

Heeft u vragen neem contact met ons! Bekijk ook alle producten op onze webshop:

Bezoek Webshop Neem contact op

Oplossing voor de problemen

Wij kunnen uw problemen oplossen!

Hamé heeft al veel Smart's met dergelijke problemen geholpen. Wij kunnen een diagnose stellen en hiermee het probleem achterhalen. Vervolgens weten wij wat er vervangen moet worden om het probleem te verhelpen en voeren wij dit uit zodat uw Smart cabrioletkap weer feilloos werkt!

Kortom: voor problemen met uw Smart kunt u terecht bij Hamé!

De plastic achterruiten van de Smart

Mercedes heeft de Smart Fortwo cabrio geleverd met een cabriokap waarin een plastic achterruit zit.

Kenmerkend van deze achterruiten is dat deze na verloop van tijd dof worden of zelfs breken! Omdat het cabriodak uit twee delen bestaat, het schuifdak en het achterdeel, is het mogelijk om het achterdeel los te vervangen.

Heeft u een nieuwe ruit nodig en wilt u deze door ons laten monteren, bel ons voor een afspraak!

U kan het achterdeel ook los kopen en zelf monteren. Kijk voor meer informatie op onze webshop:

Bezoek Webshop

Smart reparaties

Een alternatieve mogelijkheid voor uw Smart achterruit

Als de plastic ruit in uw cabriokap vervangen moet worden, heeft u de keuze uit twee mogelijkheden:

Als het bestaande achterruitdeel in goede staat verkeert, kan hierin een nieuwe plastic ruit gestikt worden. De softtop wordt dan van de auto gedemonteerd, de oude ruit wordt verwijderd en een nieuwe plastic ruit wordt onder een speciale naaimachine er in genaaid.

Helaas is deze reparatie niet altijd een verstandige keuze. De cabriokap heeft een gemiddelde levensduur van 10 jaar. Bij een dergelijke grote reparatie aan een kap die feitelijk al aan het eind van zijn levensduur is aangekomen, is de kans op beschadiging tijdens de demontage of op latere complicaties groot. Denk aan lekkages of aan oude stiknaden die alsnog losgaan.

Bovenstaande reparaties zijn erg arbeidsintensief en de kosten hiervan zijn relatief hoog ten opzichte van een nieuw ruitdeel

Vraag ons naar de mogelijkheden!

Onze werkwijze

Wanneer u besluit om uw auto te laten repareren bij Hamé, maakt u een afspraak zodat wij tijd kunnen vrijmaken voor uw auto. De tijd dat wij uw auto nodig hebben voor reparatie hangt af van de werkzaamheden. Voor het vervangen van een cabrioletkap hebben wij de auto veelal twee dagen nodig, terwijl een kleine reparatie al binnen korte tijd klaar is. Na ontvangst bekijken wij samen met u de auto en nemen wij de werkzaamheden door. Verder kijken we of er nog extra reparaties of aanpassingen nodig zijn.

Hierna gaan wij met uw auto aan de slag: de cabriokap wordt gedemonteerd, reparaties worden uitgevoerd en de nieuwe cabrioletkap wordt weer gemonteerd. Hierna wordt de cabrioletkap getest op de juiste werking en stellen wij het mechanisme opnieuw af zodat de cabriokap weer goed open en dicht gaat. Dit alles voor het beste resultaat!

Schade herstel

Is uw cabriokap beschadigd door een inbraak, door vandalisme of heeft uw cabriokap-frame schade opgelopen als gevolg van een aanrijding? Wij kunnen u hiermee helpen!

Indien de schade aan uw cabriodak verzekerd is, kunt u het schade bedrijf waar u uw auto ter reparatie heeft aangeboden, vragen de cabriokap schade bij ons te laten herstellen.

Het is ook mogelijk dat u de auto bij ons brengt en wij hierna de gehele schade afhandeling, taxatie en uiteindelijke reparatie voor u regelen. Informeer naar de mogelijkheden!

Fotogallerij:

Hamé Cabrio's heeft door het 25 jarige bestaan al vele klanten tevreden gemaakt met de reparatie of de montage van de cabriokap! Klik hieronder voor foto's van alle gerealiseerde projecten van de Smart cabrio's