Cabrioletkap Renault

Renault cabrio

Is uw Renault toe aan een nieuwe cabrioletkap, achterruit of heeft u andere problemen met het cabriodak? Hamé cabrio's is al meer dan 25 jaar de ervaren Cabrioletkappen specialist met verstand van uw auto!

Historie

Renault is dé bekende Franse autofabrikant die al ruim 100 jaar actief is met onder andere de productie van auto's.
In 1988 introduceerde Renault de Renault 19 die in 1991 als cabrioletversie geproduceerd werd. Een ruime vierzits cabriolet met een softtop en een plastic achterruit.
In 1998 volgde de Renault Mégane waarvan de carrosserie en het cabrio dakmechanisme van het Duitse Karmann afkomstig was. Deze cabriolet is wederom geleverd met een stoffen cabrioletkap met een plastic (verwisselbare) achterruit

De cabrioletkap

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van Cabrio's weten wij alles van de cabrioletkap van uw Renault. Is uw Renault toe aan een nieuwe cabriokap, dan is het zaak dit door een specialist te laten doen. Voor een perfect resultaat is niet alleen een goede vakman nodig, maar de kwaliteit van de gemonteerde cabrioletkap is hierin eveneens van essentieel belang.

Momenteel is er voor elk type cabrio, van verschillende fabrikanten, een cabriokap verkrijgbaar waarin de mate van kwaliteit ook bepalend is voor de prijs.

Hamé heeft als uw Renault-cabriospecialist een selectie gemaakt en biedt voor uw cabrio twee kwaliteitslijnen in cabrioletkappen aan.

- 'Original Line': gegarandeerd 100% origineel Renault
- 'Top Line': gegarandeerd de mooist afgewerkte en best passende cabrioletkap op de markt verkrijgbaar

Bekijk ons aanbod of neem contact met ons op:

Bezoek Webshop Neem contact op

De plastic achterruiten van de Renault

Renault Mégane


Renault heeft de Mégane cabrio geleverd met een cabriokap waarvan de achterruit verwisselbaar is. Aan de binnenzijde van de originele cabriokap is, rond de plastic ruit, een ritssluiting zichtbaar. Hiermee kan de oude ruit losgeritst en verwijderd worden en de nieuwe ruit gemonteerd worden.

Bovenstaande reparaties zijn niet bijzonder arbeidsintensief en de kosten hiervan zijn relatief laag ten opzichte van een nieuwe cabriokap. Heeft u een nieuwe ruit nodig en wilt u deze door ons laten monteren, bel ons voor een afspraak! Klaar terwijl u wacht!

Hamé cabrio's biedt als u Renault cabrioruiten specialist twee kwaliteitslijnen aan:

- De 'Original Line': 100 % originele Renault ruiten, waarvan wij Nederlands importeur zijn.
- De 'Economy line' ruiten

Renault 19

Als de plastic ruit in uw cabriokap vervangen moet worden, heeft u de keuze uit twee mogelijkheden:

Als de bestaande kap in een goede staat verkeert, kan hierin een nieuwe plastic ruit gestikt worden. De softtop wordt dan van het cabrioframe gedemonteerd, de oude ruit wordt verwijderd en een nieuwe plastic ruit wordt onder een speciale naaimachine er in genaaid.

Helaas is deze reparatie bij bovenstaande modellen niet altijd een verstandige keuze. De cabriokap heeft een gemiddelde levensduur van 10 jaar. Bij een dergelijke grote reparatie aan een kap die feitelijk al aan het eind van zijn levensduur is aangekomen, is de kans op beschadiging tijdens de demontage of op latere complicaties groot. Denk aan lekkages of aan oude stiknaden die alsnog losgaan.

Bovenstaande reparaties zijn erg arbeidsintensief en de kosten hiervan zijn relatief hoog ten opzichte van een nieuwe cabriokap.

Vraag ons naar de mogelijkheden!

Onze werkwijze

Wanneer u besluit om uw auto te laten repareren bij Hamé maakt u een afspraak zodat wij tijd kunnen vrijmaken voor uw auto. De tijd dat wij uw auto nodig hebben voor reparatie hangt af van de werkzaamheden. Voor het vervangen van een cabrioletkap hebben wij de auto veelal twee dagen nodig terwijl een kleine reparatie al binnen korte tijd klaar is. Na ontvangst bekijken wij samen met u de auto en nemen wij de werkzaamheden door. Verder kijken we of er nog extra reparaties of aanpassingen nodig zijn.

Hierna gaan wij met uw auto aan de slag: de cabriokap wordt gedemonteerd, reparaties worden uitgevoerd en de nieuwe cabrioletkap wordt weer gemonteerd. Hierna wordt de cabrioletkap getest op de juiste werking en stellen wij het mechanisme opnieuw af zodat de cabriokap weer goed open en dicht gaat. Dit alles voor het beste resultaat!

Schade herstel

Is uw cabriokap beschadigd door een inbraak, door vandalisme of heeft uw cabriokap-frame schade opgelopen als gevolg van een aanrijding? Wij kunnen u hiermee helpen!

Indien de schade aan uw cabriodak verzekerd is, dan kunt u het schade bedrijf waar u uw auto ter reparatie heeft aangeboden, vragen de cabriokap schade bij ons te laten herstellen.

Het is ook mogelijk dat u de auto bij ons brengt en wij hierna de gehele schade afhandeling, taxatie en uiteindelijke reparatie voor u regelen.

Windscherm

Heeft u al een windscherm voor uw Renault?

Met een windscherm kunt u écht volop genieten van het cabriorijden!
Een windscherm zorgt er voor dat de hinderlijke wind circulatie buiten uw cabrio blijft. Hierdoor heeft u bijvoorbeeld geen last meer van die vervelende wind in uw nek!

Kijk voor ons aanbod van windschermen op onze webshop:

Bezoek Webshop

Fotogallerij:

Hamé Cabrio's heeft door het 25 jarige bestaan al vele klanten tevreden gemaakt met de reparatie of de montage van de cabriokap! Klik hieronder voor foto's van alle gerealiseerde projecten van de Renault cabrio's