Cabrioletkap Peugeot

Peugeot cabrio

Is uw Peugeot toe aan een nieuwe cabrioletkap, achterruit of heeft u andere problemen met het cabriodak? Hamé cabrio's is al meer dan 25 jaar de ervaren Cabrioletkappen specialist met verstand van uw auto!

Hamé Cabrio's is in Nederland de enige aanbieder van originele cabrioletkappen van: Alfa Romeo, Audi, BMW, Fiat, Ford, Maserati, Mercedes, New MINI, Opel, Renault, Smart, Porsche en Volkswagen.

De beste oplossing voor uw Peugeot is natuurlijk de originele fabriekskap. Uw Peugeot is immers ooit geleverd met deze cabrioletkap die perfect past en speciaal gemaakt is voor de auto.


Historie

De geschiedenis van Peugeot's cabriolet begint bij de klassieke Peugeot 204 en 304 cabriolet. De klassieke tweezitter is geproduceerd en verkocht in de periode van 1962 - 1976.
In de tussentijd startte ook de productie en verkoop van de grotere Peugeot 504 cabriolet. Wederom een tweezitter die diende tot 1983.
Hierna kwam de welbekende 205 cabriolet op de markt: de sportieve vierzitter die van 1986 - 1992 diende. In 1994 werd de Peugeot 306 geïntroduceerd die tot 1999 geproduceerd en verkocht werd.
Peugeot leverde haar cabriolets met een stoffen of kunststof cabrioletkap met een plastic achterruit.

De cabrioletkap

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van cabrio's weten wij alles van de cabrioletkap van uw Peugeot. Is uw Peugeot toe aan een nieuwe cabriokap, dan is het zaak dit door een specialist te laten doen. Voor een perfect resulaat is niet alleen een goede vakman nodig, maar de kwaliteit van de gemonteerde cabrioletkap is hierin eveneens van essentieel belang.

Momenteel is er voor elk type cabrio, van verschillende fabrikanten, een cabriokap verkrijgbaar waarin de mate van kwaliteit ook bepalend is voor de prijs.

Hamé heeft als uw Peugeot-cabriospecialist een selectie gemaakt en biedt voor uw cabrio twee kwaliteitslijnen in cabrioletkappen aan.

- 'Original Line': gegarandeerd 100% origineel Peugeot
- 'Top Line': gegarandeerd de mooist afgewerkte en best passende cabrioletkap op de markt verkrijgbaar

Vraag ons naar de mogelijkheden of bezoek onze webshop:

Bezoek Webshop Neem contact op

Cabrioruiten

Peugeot heeft al haar cabriolets geleverd met een cabrioletkap met een plastic achterruit. De levensduur van een cabrioletkap is over het algemeen langer dan die van de plastic achterruit. Resultaat hiervan is dat de achterruit na vele jaren kapot gaat terwijl de cabrioletkap nog steeds in goede staat verkeert.

Bij de cabrioletkappen van de modellen 205 en 306 is de achterruit los te vervangen!
De cabriokap van de Peugeot 205 bestaat uit twee delen: de cabriokap en een los ruitdeel. Dit ruitdeel is dus ook los te vervangen van het cabriodak.

Peugeot heeft de cabrioletkappen van de 306 zodanig gemaakt dat de plastic ruit door middel van een rits gemonteerd is. Dat betekent dat de pvc ruit los te vervangen is zodat niet heel de cabrioletkap vernieuwd hoeft te worden!

Veel voorkomende problemen

Een veel voorkomend probleem bij een van Peugeot's cabrio's: de Peugeot 205, is roest.

De cabrioletkap van een Peugeot 205 zit aan de achterkant bevestigd met een stalen profiel op de carosserie. Dit stalen profiel bestaat uit drie delen en zorgt dat de cabriokap aan de zij- en achterkant bevestigd zit. Vrijwel in alle gevallen zijn deze profielen geheel verroest en moeten deze opnieuw in de verf gezet worden of zelfs vervangen worden. Dit is essentieel omdat het oxidatieproces zich anders voortzet en nadelige gevolgen heeft voor uw auto en het cabriodak.

Onze werkwijze

Wanneer u besluit om uw auto te laten repareren bij Hamé maakt u een afspraak zodat wij tijd kunnen vrijmaken voor uw auto. De tijd dat wij uw auto nodig hebben voor reparatie hangt af van de werkzaamheden. Voor het vervangen van een cabrioletkap hebben wij de auto veelal twee dagen nodig terwijl een kleine reparatie al binnen korte tijd klaar is. Na ontvangst bekijken wij samen met u de auto en nemen wij de werkzaamheden door. Verder kijken we of er nog extra reparaties of aanpassingen nodig zijn.

Hierna gaan wij met uw auto aan de slag: de cabriokap wordt gedemonteerd, reparaties worden uitgevoerd en de nieuwe cabrioletkap wordt weer gemonteerd. Hierna wordt de cabrioletkap getest op de juiste werking en stellen wij het mechanisme opnieuw af zodat de cabriokap weer goed open en dicht gaat. Dit alles voor het beste resultaat!

Schade herstel

Is uw cabriokap beschadigd door een inbraak, door vandalisme of heeft uw cabriokap-frame schade opgelopen als gevolg van een aanrijding? Wij kunnen u hiermee helpen!

Indien de schade aan uw cabriodak verzekerd is, dan kunt u het schade bedrijf waar u uw auto ter reparatie heeft aangeboden, vragen de cabriokap schade bij ons te laten herstellen.

Het is ook mogelijk dat u de auto bij ons brengt en wij hierna de gehele schade afhandeling, taxatie en uiteindelijke reparatie voor u regelen. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Windscherm

Heeft u al een windscherm voor uw Peugeot?

Met een windscherm kunt u écht volop genieten van het cabriorijden!
Een windscherm zorgt er voor dat de hinderlijke wind circulatie buiten uw cabrio blijft. Hierdoor heeft u bijvoorbeeld geen last meer van die vervelende wind in uw nek!

Kijk voor ons aanbod van windschermen op onze webshop:

Bezoek Webshop

Fotogallerij:

Hamé Cabrio's heeft door het 25 jarige bestaan al vele klanten tevreden gemaakt met de reparatie of de montage van de cabriokap! Klik hieronder voor foto's van alle gerealiseerde projecten van de Peugeot cabrio's