Cabrioletkap Mini

New Mini cabrio

Is uw New Mini toe aan een nieuwe cabrioletkap, achterruit of heeft u andere problemen met het cabriodak? Hamé cabrio's is al meer dan 25 jaar de ervaren Cabrioletkappen specialist met verstand van uw auto!

Hamé Cabrio's is in Nederland de enige aanbieder van originele cabrioletkappen van: Alfa Romeo, Audi, BMW, Fiat, Ford, Maserati, Mercedes, New MINI, Opel, Renault, Smart, Peugeot, Porsche en Volkswagen.

De beste oplossing voor uw New MINI is natuurlijk de originele fabriekskap. Uw New MINI is immers ooit geleverd met deze cabrioletkap, die perfect past en speciaal gemaakt is voor de auto.

Historie

De geschiedenis van de New MINI begint bij de voorganger van dit model: de classic Mini. Deze wereldberoemde Mini was voor BMW de inspiratie van de New MINI die in 2000 voor het eerst op de markt kwam. De New MINI cabriolet (MK I) werd in 2005 geïntroduceerd op de markt waarna in 2009 een gefacelifte New MINI (MK II) volgde.

De cabrioletkap

De cabrioletkap van New MINI

De New MINI is geleverd met een stoffen cabrioletdak en een glazen achterruit. De stof is van het merk 'Twillfast' en de achterruit is voorzien van verwarming.

BMW heeft voor het cabrioframe een ingenieus systeem ontwikkeld voor de New Mini. In de afbeelding is te zien dat de cabrioletkap eerst naar achteren schuift en het cabriodak daarna compleet openklapt. De kap opent zich door in een rails naar achteren te schuiven waarna het frame zich opvouwt.

Dit speciale systeem is helaas wel storingsgevoelig en kan problemen opleveren.

Een veelvoorkomend probleem bij de New Mini is het probleem met het openen van de cabriokap. Eerder is uitgelegd hoe dit werkt en binnen dit proces van openen, onstaan ook de problemen.

Zo kan de cabrioletkap bij de eerste stap schuin opengaan waardoor het systeem vast kan lopen. Met het sluiten van de cabriokap levert dit ook problemen op. Een ander probleem is dat de cabriokap überhaupt niet opent.

Bekijk ons aanbod of neem contact met ons op:

Bezoek Webshop Neem contact op

Oplossingen voor de problemen

Wij kunnen uw problemen oplossen!

Hamé heeft al veel New MINI's met dergelijke problemen geholpen. Wij kunnen een diagnose stellen en hiermee het probleem achterhalen. Vervolgens weten wij wat er vervangen moet worden om het probleem te verhelpen en voeren wij dit uit zodat uw New MINI cabrioletkap weer feilloos werkt!

Kortom: voor problemen met uw New MINI kunt u terecht bij Hamé!

De werkwijze

Wanneer u besluit om uw auto te laten repareren bij Hamé maakt u een afspraak zodat wij tijd kunnen vrijmaken voor uw auto. De tijd dat wij uw auto nodig hebben voor reparatie hangt af van de werkzaamheden. Voor het vervangen van een cabrioletkap hebben wij de auto veelal twee dagen nodig, terwijl een kleine reparatie al binnen korte tijd klaar is. Na ontvangst bekijken wij samen met u de auto en nemen wij de werkzaamheden door. Verder kijken we of er nog extra reparaties of aanpassingen nodig zijn.

Hierna gaan wij met uw auto aan de slag: de cabriokap wordt gedemonteerd, reparaties worden uitgevoerd en de nieuwe cabrioletkap wordt weer gemonteerd. Hierna wordt de cabrioletkap getest op de juiste werking en stellen wij het mechanisme opnieuw af zodat de cabriokap weer goed open en dicht gaat. Dit alles voor het beste resultaat!

Schadeherstel

Wanneer uw cabriokap is beschadigd door een inbraak, door vandalisme of heeft uw cabriokap-frame schade opgelopen als gevolg van een aanrijding? Wij kunnen u hiermee helpen!

Indien de schade aan uw cabriodak verzekerd is, dan kunt u het schade bedrijf waar u uw auto ter reparatie heeft aangeboden, vragen de cabriokap schade bij ons te laten herstellen.

Het is ook mogelijk dat u de auto bij ons brengt en wij hierna de gehele schade afhandeling, taxatie en uiteindelijke reparatie voor u regelen. Neem contact met ons op!

Windscherm

Heeft u al een windscherm voor uw New Mini?

Met een windscherm kunt u écht volop genieten van het cabriorijden!
Een windscherm zorgt er voor dat de hinderlijke wind circulatie buiten uw cabrio blijft. Hierdoor heeft u bijvoorbeeld geen last meer van die vervelende wind in uw nek!

Kijk voor ons aanbod van windschermen op onze webshop:

Bezoek Webshop

Fotogallerij:

Hamé Cabrio's heeft door het 25 jarige bestaan al vele klanten tevreden gemaakt met de reparatie of de montage van de cabriokap! Klik hieronder voor foto's van alle gerealiseerde projecten van de New Mini cabrio's