Cabriodak Mazda

Cabriodak Mazda vervangen?

Is uw Mazda toe aan een nieuwe cabrioletkap, achterruit of heeft u andere problemen met het cabriodak? Hamé cabrio's is al meer dan 25 jaar de ervaren Cabrioletkappen specialist met verstand van uw auto!


Historie

De meest bekende cabriolet van Mazda is de succesvolle tweezitter: de Mazda MX-5. In 1989 introduceerde Mazda het eerste model MX-5 met de welbekende inklapbare koplampen en deze cabrio staat bekend als de 'MX-5 NA'. Deze cabrio is geleverd met een softtop met een plastic achterruit. Dit model diende tot 1998 waarna de MX-5 NB volgde.

De vernieuwde MX-5 NB werd geleverd met koplampen die niet inklapbaar waren. Door een slimme aanpassing aan het cabriodak frame is de MX-5 NB geleverd met een softtop met een verwarmde glazen achterruit.

In 2005 volgde de MX-5 NC met een vernieuwd model dat geleverd is met een softtop met een verwarmde glazen achterruit.

De cabrioletkap

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van cabrio's weten wij alles van de cabrioletkap van uw Mazda. Is uw Mazda toe aan een nieuwe cabriokap, dan is het zaak dit door een specialist te laten doen. Voor een perfect resultaat is niet alleen een goede vakman nodig, maar de kwaliteit van de gemonteerde cabrioletkap is hierin eveneens van essentieel belang.

Momenteel is er voor elk type cabrio, van verschillende fabrikanten, een cabriokap verkrijgbaar waarin de mate van kwaliteit ook bepalend is voor de prijs.

Hamé heeft als uw Mazda-cabriospecialist een selectie gemaakt en biedt voor uw cabrio twee kwaliteitslijnen in cabrioletkappen aan.

- 'Top Line': gegarandeerd de mooist afgewerkte en best passende cabrioletkap op de markt verkrijgbaar
- 'Economy Line': Cabrioletkap geselecteerd op pasvorm, afwerking en kwaliteit, voor een scherpe prijs.

Bekijk ons aanbod hieronder:

Bezoek Webshop Neem contact op

Veel voorkomende problemen

Lekkage problemen

De MX-5 is een kwalitatief goede cabriolet die nauwelijks problemen kent.
Toch zijn de eerste modellen MX-5 inmiddels ongemerkt al ruim 20 jaar oud.
Dat betekent dat er door ouderdom en slijtage problemen kunnen ontstaan.
Een bekend probleem bij de MX-5 is het breken van de zijkabels.
De zijkabels zijn bevestigd aan beide zijden van de cabrioletkap boven de zijruiten en houden de cabrioletkap op zijn plaats.
Verder kan er lekkage optreden, wat in vrijwel alle gevallen te wijten is aan een kapotte regenwater afvoergoot.

De plastic achterruit

Als de plastic ruit in uw cabriokap vervangen moet worden, heeft u de keuze uit twee mogelijkheden:

Als de bestaande kap in een goede staat verkeert, kan hierin een nieuwe plastic ruit gestikt worden. De softtop wordt dan, gedeeltelijk, van het cabrioframe gedemonteerd, de oude ruit verwijderd en een nieuwe plastic ruit wordt onder de speciale naaimachine er in genaaid.

Helaas is deze reparatie niet altijd de meest verstandige keuze. Een cabriokap heeft een gemiddelde levensduur van 10 jaar, bij een dergelijke grote reparatie aan een kap die feitelijk al aan het eind van zijn levensduur is aangekomen, is de kans op latere complicaties groot. Denk aan lekkages of aan oude stiknaden die alsnog losgaan.

Bovenstaande reparatie is erg arbeidsintensief en de kosten hiervan zijn relatief hoog ten opzichte van een nieuwe cabriokap. Het kan soms dus gunstiger zijn om de cabriokap in zijn geheel te vernieuwen.

Informeer altijd naar dit prijsverschil en laat u door ons adviseren over de staat van uw oude kap.

Aanpassingen aan uw cabrio

De Mazda MX-5 NA is geleverd met softtop met een plastic achterruit. Heeft u liever een cabrioletkap met een glazen achterruit? Hamé biedt hiervoor een oplossing! Door een kleine aanpassing aan het cabrioframe kunnen wij op uw auto een cabriodak monteren met een glazen en verwarmde ruit.

Heeft u lekkageproblemen of zijn de zijkabels van uw cabriokap gebroken? Wij voeren ook kleine reparaties uit aan uw auto en denken graag met u mee om tot de juiste oplossing te komen! Informeer naar de mogelijkheden!

Hoe werken wij?

Wanneer u besluit om uw auto te laten repareren bij Hamé maakt u een afspraak zodat wij tijd kunnen vrijmaken voor uw auto. De tijd die wij voor uw auto nodig hebben voor reparatie hangt af van de werkzaamheden. Voor het vervangen van een cabrioletkap hebben wij de auto in de meeste gevallen een tot twee dagen nodig. Terwijl een kleine reparatie al binnen korte tijd klaar is. Na ontvangst bekijken wij samen met u de auto en nemen wij de werkzaamheden door.

Hierna gaan wij met uw auto aan de slag: de cabriokap wordt gedemonteerd, reparaties worden uitgevoerd en de nieuwe cabrioletkap wordt gemonteerd. Als laatste wordt de cabrioletkap getest op de juiste werking. Dit alles voor het beste resultaat!

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen? aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Windscherm

Heeft u al een windscherm voor uw Mazda?

Met een windscherm kunt u écht volop genieten van het cabriorijden!
Een windscherm zorgt er voor dat de hinderlijke wind circulatie buiten uw cabrio blijft.. Hierdoor heeft u bijvoorbeeld geen last meer van die vervelende wind in uw nek!

Kijk voor ons aanbod van windschermen op onze webshop:

Bezoek Webshop

Fotogallerij:

Hamé Cabrio's heeft door het 25 jarige bestaan al vele klanten tevreden gemaakt met de reparatie of de montage van de cabriokap! Klik hieronder voor foto's van alle gerealiseerde projecten van de Mazda cabrio's