Cabrioletkap BMW

BMW cabrio

Is uw BMW toe aan een nieuwe cabrioletkap, achterruit of heeft u andere problemen met het cabriodak? Hamé cabrio's is al meer dan 25 jaar de ervaren Cabrioletkappen specialist met verstand van uw auto!

Hamé is ook Nederlands importeur is van de originele cabrioletkap van BMW Z1 en de BMW Z8, met uitritsbare plastic ruit en binnenhemel!

Naast deze producten is Hamé in Nederland ook de enige aanbieder van originele cabrioletkappen van: Alfa Romeo, Audi, BMW, Fiat, Ford, Maserati, New Mini, Opel, Renault, Smart Peugeot, Porsche en Volkswagen.


Historie

De geschiedenis van de BMW cabrio begint in 1967 met de 1602 / 2002 cabrio & Targa.

De eerste 3 serie cabriolet, de E-21, kwam in 1975 op de markt. De E21 Baur, is een cabriolet waarbij het achterdeel van het dak open kan en het targadak paneel verwijderd kan worden.

In 1980 volgde de E30 die vanaf 1982 als Baur cabrio leverbaar was. In 1986 kwam de E30 'Voll cabrio' op de markt, dit zeer succesvolle model werd in de laatse jaren geleverd met een optionele electrisch bedienbare cabriokap.

In 1987 introduceerde BMW de Z-serie met de Z1 roadster als eerste model. Deze tweezitter werd in 1996 opgevolgd door de Z3 roadster.

In 2000 introduceerde BMW de totaal vernieuwde 3 serie: de E46 cabriolet. Deze cabrio werd geleverd met een glazen verwarmde achterruit in een 3 laags cabriokap. De laatste 3 serie cabriolet (E93) is in 2007 geïntroduceerd. Deze cabriolet heeft geen softtop meer maar een hardtop.

In 2002 volgde de laatste roadster met softtop: de BMW Z4.

In 2009 werd de Z4 (E89) geïntroduceerd die een hardtop cabrioletdak heeft. Deze auto wordt tot op heden geproduceerd.

De BMW 6 serie cabrio kwam in 2005 op de markt en werd in 2011 opgevolgd door door de totaal vernieuwde 6 serie cabrio. Deze cabriolet heeft een stoffen cabrioletdak met een glazen achterruit.

Met de introductie van de BMW 1 serie cabrio in 2008, heeft het Duitse topmerk nu ook een compacte 4-zits cabrio in haar programma.

Cabriodak BMW

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van cabrio's weten wij alles van de cabrioletkap van uw BMW. Is uw BMW toe aan een nieuwe cabriokap, dan is het zaak dit door een specialist te laten doen. Voor een perfect resulaat is niet alleen een goede vakman nodig, maar de kwaliteit van de gemonteerde cabrioletkap is hierin eveneens van essentieel belang.

Momenteel is er voor elk type cabrio, van verschillende fabrikanten, een cabriokap verkrijgbaar waarin de mate van kwaliteit ook bepalend is voor de prijs.

Hamé heeft als uw BMW-cabriospecialist een selectie gemaakt en biedt voor uw cabrio twee kwaliteitslijnen in cabrioletkappen aan.

- 'Original Line': gegarandeerd 100% origineel BMW
- 'Top Line': gegarandeerd de mooist afgewerkte en best passende cabrioletkap op de markt verkrijgbaar

Bijna alles direct uit voorraad leverbaar!

Bezoek Webshop Neem contact op

Plastic achterruiten


Modellen: E30 cabrio 1991- 1993, E36 1994-2000, Z3 & Z8

BMW heeft bovenstaande cabrio's geleverd met een cabriokap waarvan de achterruit verwisselbaar is. Aan de binnenzijde van de originele cabriokap is, rond de plastic ruit, een ritssluiting zichtbaar. Hiermee kan de oude ruit losgeritst en verwijderd worden en de nieuwe ruit gemonteerd worden.

Bovenstaande reparaties zijn niet bijzonder arbeidsintensief en de kosten hiervan zijn relatief laag ten opzichte van een nieuwe cabriokap. Heeft u een nieuwe ruit nodig en wilt u deze door ons laten monteren, bel ons voor een afspraak! Klaar terwijl u wacht!

Hamé cabrio's biedt als uw BMW cabrioruiten specialist twee kwaliteits lijnen aan:

- De 'Original Line': 100 % originele BMW ruiten, waarvan wij Nederlands importeur zijn - De 'Economy line' ruiten

Modellen: E21, E30 Baur, E30 cabrio 1986- 1991 & Z1

Als de plastic ruit in uw cabriokap vervangen moet worden, heeft u de keuze uit twee mogelijkheden:

Als de bestaande kap in een goede staat is, kan hierin een nieuwe plastic ruit gestikt worden. De softtop wordt dan van het cabrioframe gedemonteerd, de oude ruit wordt verwijderd en een nieuwe plastic ruit wordt onder een speciale naaimachine er in genaaid.

Helaas is deze reparatie bij bovenstaande modellen niet altijd een verstandige keuze. De cabriokap heeft een gemiddelde levensduur van 10 jaar. Bij een dergelijke grote reparatie aan een kap die feitelijk al aan het eind van zijn levensduur is aangekomen, is de kans op beschadiging tijdens de demontage of op latere complicaties groot. Denk aan lekkages of oude stiknaden die alsnog losgaan.

Bovenstaande reparaties zijn erg arbeidsintensief en de kosten hiervan zijn relatief hoog ten opzichte van een nieuwe cabriokap.

Vraag ons naar de mogelijkheden!

Schade herstel

Is uw cabriokap beschadigd door een inbraak, door vandalisme of heeft uw cabriokap-frame schade opgelopen als gevolg van een aanrijding? Wij kunnen u hiermee helpen!

Indien de schade aan uw cabriodak verzekerd is, dan kunt u het schade bedrijf waar u uw auto ter reparatie heeft aangeboden, vragen de cabriokap schade bij ons te laten herstellen.

Het is ook mogelijk dat u de auto bij ons brengt en wij hierna de gehele schade afhandeling, taxatie en uiteindelijke reparatie voor u regelen.

Windscherm

Heeft u al een windscherm voor uw BMW?

Met een windscherm kunt u écht volop genieten van het cabriorijden!
Een windscherm zorgt er voor dat de hinderlijke wind circulatie buiten uw cabrio blijft.. Hierdoor heeft u bijvoorbeeld geen last meer van die vervelende wind in uw nek!

Kijk voor ons aanbod van windschermen op onze webshop:
Bezoek Webshop

Wist u dat verschillende officiële BMW dealers de werkzaamheden aan de cabriokap aan ons uitbesteden?

BMW E 30 vollcabrio 1986-1993

Dit model cabrio is een echte liefhebbersauto aan het worden, een mooi, gaaf en origineel exemplaar zal in waarde stijgen naarmate deze ouder wordt.

De cabrioletkap:
Voor de echte liefhebber heeft Hamé de 'Originele BMW E 30' cabriokap, herkenbaar aan de uitritsbare achterruit, perfecte afwerking en kwaliteit. Mooier en beter bestaat niet!

U kunt ook kiezen voor onze "Top Line" cabriokappen, deze zijn gunstiger geprijsd en kunnen in vrijwel alle kleuren geleverd worden.

De reparatie:
Als de cabriokap van uw auto vervangen wordt, zijn er een aantal zaken waarmee u rekening dient te houden.

Onder de cabriokap lopen twee spanbanden, deze zorgen ervoor dat tijdens het openen en sluiten van de cabriokap de stof precies zo valt dat deze nergens klemloopt. Wij geven u graag advies of dat uw spanbanden ook toe zijn aan vervanging. Indien dit nodig is, kunnen wij deze direct uit voorraad leveren, origineel BMW.

Lekkage problemen:
De E 30 is helaas lekkage gevoelig, met als gevolg natte voorstoelen of vloerbedekking. De oorzaak van deze lekkages is de veroudering en slijtage, van bijvoorbeeld de cabrioletkap, rubbers en scharnierpunten. Het kan dus zijn dat alleen het vervangen van de cabriokap niet voldoende is om de auto lekvrij te krijgen. In overleg met u kunnen wij ook hiermee aan de slag om uw lekkageproblemen te verhelpen.

In de laatste productie zijn er enkele BMW E30 cabrio's geleverd met een electrische kapbediening. Een mooi, maar zeer kwetsbaar systeem. Heeft u problemen, neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

BMW E36 cabrio 1993-2000
De cabriokap:
Voor de echte liefhebber heeft Hamé de 'Originele BMW E 36' cabriokap, herkenbaar aan de uitritsbare achterruit, perfecte afwerking en kwaliteit. Mooier en beter bestaat niet !

U kunt ook kiezen voor onze 'Top Line' cabriokappen deze zijn gunstiger geprijsd en kunnen in vrijwel alle kleuren geleverd worden.

De reparatie:
Als de cabriokap van uw auto vervangen wordt, zijn er een aantal zaken waarmee u rekening dient te houden.

Onder de cabriokap lopen twee spanbanden, deze zorgen ervoor dat tijdens het openen en sluiten van de cabriokap de stof precies zo valt dat deze nergens klemloopt. Wij geven u graag advies of dat uw spanbanden ook toe zijn aan vervanging. Indien dit nodig is, kunnen wij deze direct uit voorraad leveren, origineel BMW.

Problemen:
De E 36 is helaas lekage gevoelig met als gevolg natte voorstoelen of vloerbedekking. De oorzaak van deze lekkages is de veroudering en slijtage, van bijvoorbeeld de cabriokap, rubbers en scharnierpunten. Het kan dus zijn dat alleen het vervangen van de cabriokap niet voldoende is om de auto lekvrij te krijgen. In overleg met u kunnen wij ook hiermee aan de slag om uw lekkageproblemen te verhelpen.

Hangt uw binnenhemel achter los, ziet u afgebroken touwtjes? Ook dit kan gerepareerd worden! Wij hebben de benodigde onderdelen op voorraad.

Functioneert de elektrisch bedienbare cabriokap niet goed of loopt de achterklep vast op de cabriokap? Ook hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres.

BMW E46 2000 - 2006
De cabriokap:
Voor de echte liefhebber heeft Hamé de 'Originele BMW E46' cabriokap, herkenbaar aan het BMW logo in de glazen verwarmde achterruit, perfecte afwerking en kwaliteit. Mooier en beter bestaat niet!

U kunt ook kiezen voor onze 'Top Line' cabriokappen, deze zijn gunstiger geprijsd en kunnen in vrijwel alle kleuren geleverd worden.

Reparaties:
Ook voor reparaties / het vervangen van de binnenhemel, lekkages of andere problemen bent u bij ons aan het goede adres.