Cabrioletkap Alfa Romeo

Alfa Romeo cabrio

Is uw Alfa toe aan een nieuwe cabrioletkap, achterruit of heeft u andere problemen met het cabriodak? Hamé cabrio's is al meer dan 20 jaar de ervaren Cabrioletkappen specialist met verstand van uw auto!De cabrioletkap

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van Cabrio's weten wij alles van de cabrioletkap van uw Alfa. Is uw Alfa toe aan een nieuwe cabriokap, dan is het zaak dit door een specialist te laten doen. Voor een perfect resulaat is niet alleen een goede vakman nodig, maar de kwaliteit van de gemonteerde cabrioletkap is hierin eveneens van essentieel belang.

Momenteel is er voor elk type cabrio, van verschillende fabrikanten, een cabriokap verkrijgbaar waarin de mate van kwaliteit ook bepalend is voor de prijs.

Hamé heeft als uw Alfa-cabriospecialist een selectie gemaakt en biedt voor uw cabrio twee kwaliteitslijnen in cabrioletkappen aan.

'Original Line': gegarandeerd 100% origineel Alfa Romeo 'Top Line': gegarandeerd de mooist afgewerkte en best passende cabrioletkap op de markt verkrijgbaar

Vraag ons naar de mogelijkheden of bezoek onze webshop!

Bezoek Webshop Neem contact op

Plastic achterruiten

Alfa Romeo Spider 1971 - 1994
Als de plastic ruit in uw cabriokap van uw Spider van vóór 1994 vervangen moet worden, heeft u de keuze uit twee mogelijkheden:

Als de bestaande cabriokap in een goede staat is, kan hierin een nieuwe plastic ruit gestikt worden. De softtop wordt dan van het cabrioframe gedemonteerd, de oude ruit verwijderd en een nieuwe plastic ruit wordt onder de speciale naaimachine er in genaaid.

Helaas is deze reparatie niet altijd de meest verstandige keuze. Een cabriokap heeft een gemiddelde levensduur van 10 jaar, bij een dergelijke grote reparatie aan een kap die feitelijk al aan het eind van zijn levensduur is aangekomen, is de kans op latere complicaties groot. Denk aan lekkages of aan oude stiknaden die alsnog losgaan.

Bovenstaande reparatie is erg arbeidsintensief en de kosten hiervan zijn relatief hoog ten opzichte van een nieuwe cabriokap. Het kan soms dan ook gunstiger zijn om de cabriokap in het geheel te vernieuwen.

Informeer altijd naar dit prijsverschil en laat u door ons adviseren over de staat van uw oude kap.


Plastic achterruiten

Alfa GTV Spider 1994 - 2004
Als de plastic ruit in de cabriokap van uw Spider GTV van 1994-2004 vervangen moet worden, heeft u de keuze uit twee mogelijkheden:
De cabriokap van de Alfa GTV bestaat uit twee delen: de cabriokap en een los ruitdeel. Dit ruitdeel kan zonder de gehele cabriokap te demonteren, vervangen of gerepareerd worden.

Het complete ruitdeel bestaande uit een plastic ruit, stofdelen en een ritssluiting, kan in zijn geheel vervangen worden.

Als het bestaande ruitdeel in een goede staat is, kan hierin een nieuwe plastic ruit gestikt worden. De oude plastic ruit wordt verwijderd uit het complete ruitdeel. De nieuwe plastic ruit wordt onder een speciale naaimachine er in genaaid.

Helaas is deze reparatie niet altijd de meest verstandige keuze. De cabriokap en het ruitdeel hebben een gemiddelde levensduur van 10 jaar. Bij een dergelijke grote reparatie aan een ruitdeel, die feitelijk al aan het eind van zijn levensduur is aangekomen, is de kans op latere complicaties groot. Denk aan lekkages of aan oude stiknaden die alsnog losgaan.

Bovenstaande reparaties zijn niet bijzonder arbeidsintensief en de kosten hiervan zijn relatief laag ten opzichte van een nieuwe cabriokap.

Informeer altijd naar dit prijsverschil en laat u door ons adviseren over de staat van uw oude kap.

Veel voorkomende problemen


Ook de cabrio's van Alfa hebben te kampen met bepaalde problemen.

Spider van vóór 1994: Bij het monteren van een nieuwe cabriokap komt het regelmatig voor dat er door roestvorming aan het kap-frame en schroefdelen extra herstel werkzaamheden uitgevoerd dienen te worden.
GTV Spider: Extra werk door roestvorming komt bij de GTV minder voor dan bij de voorgangers. Daarentegen moeten er regelmatig, na de montage van het nieuwe cabriodak, afstelwerkzaamheden uitgevoerd worden aan portierramen en het kap-frame. Dit om te voorkomen dat de portierramen tegen de cabriokap komen.

Bij de montage van een nieuwe cabriokap op een van de hier boven genoemde modellen, heeft Hamé Cabrio's, in de opgegeven prijs, rekening gehouden met eventueel 'beperkte' extra werkzaamheden.

Als de extra werkzaamheden bovengemiddeld zijn, wordt dit altijd in goed overleg met u besproken.

Heeft u vragen? Bel voor advies (010-4191543) of rij even langs!

Hoe werken wij?

Wanneer u besluit om uw auto te laten repareren bij Hamé maakt u een afspraak zodat wij tijd kunnen vrijmaken voor uw auto. De tijd die wij voor uw auto nodig hebben voor reparatie hangt af van de werkzaamheden. Voor het vervangen van een cabrioletkap hebben wij de auto veelal een tot twee dagen nodig. Terwijl een kleine reparatie al binnen korte tijd klaar is. Na ontvangst bekijken wij samen met u de auto en nemen wij de werkzaamheden door.

Hierna gaan wij met uw auto aan de slag: de cabriokap wordt gedemonteerd, reparaties worden uitgevoerd en de nieuwe cabrioletkap wordt weer gemonteerd. Als laatste wordt de cabrioletkap getest op de juiste werking. Dit alles voor het beste resultaat!

Windscherm

Heeft u al een windscherm voor uw Alfa Romeo?

Met een windscherm kunt u écht volop genieten van het cabriorijden! Een windscherm zorgt er voor dat de hinderlijke wind circulatie buiten uw cabrio blijft.. Hierdoor heeft u bijvoorbeeld geen last meer van die vervelende wind in uw nek!

Kijk voor ons aanbod van windschermen op onze webshop:

Bezoek Webshop

Schadeherstel

Schadeherstel Wanneer uw cabriokap is beschadigd door een inbraak, door vandalisme of wanneer het cabriokap-frame schade opgelopen heeft als gevolg van een aanrijding, bent u bij ons ook aan het goede adres!

Indien de schade aan uw cabriodak verzekerd is, kunt u het schade bedrijf waar u uw auto ter reparatie heeft aangeboden vragen de cabriokap schade bij ons te laten herstellen.

Het is ook mogelijk dat u de auto bij ons brengt en wij hierna de hele schade afhandeling, taxatie en uiteindelijke reparatie voor u regelen.

Vraag ons naar de mogelijkheden!

Fotogallerij:

Hamé Cabrio's heeft door het 25 jarige bestaan al vele klanten tevreden gemaakt met de reparatie of de montage van de cabriokap! Klik hieronder voor foto's van alle gerealiseerde projecten van de Alfa Romeo cabrio's